Jag älskar när jag blir engagerad i något. Det händer något extra och helt plötsligt är det lätt att sitta uppe halva natten och jobba. Det är säkert olika för olika människor men jag tro engagemanget kommer när man investerat något av sig själv i det man håller på med. När man släpper sitt projekt inpå sig. Det skapar en känslomässig bindning till det man gör och som driver en framåt. Man brinner för projektet.

I min värld är också stolthet förknippat med engagemang. Att jag kan känna mig stolt över det jag gör, över mitt bidrag till ett projekt, till min familj eller världen (om jag har tur och får vara med och rädda den). Önskan att få vara stolt över det jag gjort är med och skapar engagemanget. En anna del är att ha kul. Roligt på jobbet skapar engagemang. Det ser man också ofta i artiklar om ledarskap och egentligen är det ju självklart. Ett arbete som består av krav, hårt slit utan varken paus, beröm eller belöning skapar bara distans mellan arbetstagare och chef. Kan man skratta ihop, leka lite och ha kul tillsammans bygger det lojalitet och engagemang.   

Hur håller man engagemanget vid liv? Allt kan ju inte vara kul och skratt hela tiden. Jag tror att en nyckel är att omge sig med andra som är engagerade. Jag ser mig runt och inser att jag, utan att ha planerat för det, i princip bara omgett mig med människor som är engagerade i det de gör. Leverantörer går bort helt enkelt bort om de inte är engagerade, kunder också. Nu jobbar jag i en liten organisation och det gör de flesta jag jobba med också. Den stora utmaningen är att skapa engagemang i större organisationer. Tänk va kul det är de gånger man ringer till kundtjänst och får prata med någon som faktiskt verkar gilla sitt jobb. 

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This